Team Danmark atlet på Sportscollege Horsens.

 
Team Danmark atlet på Sportscollege Horsens.

Er du godkendt som Team Danmark atlet er du også automatisk sportsligt godkendt til optagelse på Sportscollege Horsens. Dette betyder dog ikke, at du automatisk er optaget på Sportscollege Horsens.

For at blive optaget på Sportscollege Horsens, og dermed få adgang til Sportscollege Horsens' tilbud (herunder morgentræning), skal du være tilmeldt Sportscollege Horsens via en af eliteklubberne der er prioriteret i Horsens Kommunes Team Danmark aftale, eller være tilmeldt Basislinien.

Vælger du at følge morgentræningen i en idrætsgren, der tilbydes af Sportscollege Horsens, siger du også ja til loyalt at følge de retningslinier der udstikkes af den klub der har ansvaret for morgentræningen.

Ønsker du at være tilmeldt Sportscollege Horsens skal du vælge specifikke studieretninger på din ungdomsuddannelse for at få adgang til morgentræningen. Du kan se studieretningerne her

Du kan som godkendt Team Danmark elev godt vælge en anden studieretning, der ikke giver frihed til morgentræning og stadig få lovligt fravær for dine idrætslige aktiviteter når de foregår i regi af dit respektive specialforbund. Er du ikke tilmeldt Sportscollege Horsens, får du dog ikke adgang til Sportscollege Horsens’ tilbud (herunder morgentræning).

Er du Team Danmark atlet og ønsker at være en del af Sportscollege Horsens skal du skal sende en kopi af din Team Danmark godkendelse til Sportscollege Horsens på mail: mwk@sportscollegehorsens.dk

Med en Team Danmark godkendelse har du ydermere ret, men ikke pligt, til, at tage din ungdomsuddannelse på 4 år i stedet for 3 år. Hvis man kigger på frafald fra den idrætslige aktivitet, så viser det sig dog at være større for 3-årige atleter end 4-årige.

Med en Team Danmark godkendelse har du ret til 1 times supplerende undervisning pr. 4 timers fravær pr. fag, når fraværet skyldes forbundsaktiviteter, dvs. træningslejre, samlinger, internationale mesterskaber og stævner, du er blevet indkaldt til gennem din idrætsgrens forbund.

Så snart du bliver indkaldt til et stævne eller lignende gennem dit forbund, skal du give din ungdomsuddannelse, din eliteklub og Sportscollege Horsens besked, så alle parter i god tid kan tilrettelægge din skolegang og dit idrætstilbud på bedste vis mens du er væk. Rigtig meget kan lade sig gøre hvis alle parter er ude i god tid med information og beskeder.

Mange forbund giver tid til lektielæsning mens man er afsted, så det vil være ærgerligt ikke at være forberedt ordentligt.
 
Gode råd til Team Danmark elever:
• Hold en linje for hvornår det er lektie/skoletid og hvornår der skal være fokus på træning/privatliv. Det fremmer både trivsel, motivation og præstation at være fokuseret på den opgave man aktuelt skal løse. Derfor er det vigtigt, at du som atlet lærer, hvornår der skal være fokus på skolen og hvornår der skal være fokus på idrætten.

• Læs lektier umiddelbart efter træning – lad være med at udskyde det. Mange er tilbøjelige til at spise aftenmåltidet umiddelbart efter hjemkomst fra træning, hvilket er godt. Men efterfølgende vælger mange at tage sig en lur foran de sociale medier eller med fjernbetjeningen i hånden. Det viser sig at være en god ide at læse sine lektier, inden blodsukkeret daler og trætheden fra dagens træning for alvor sætter sig igennem.

• Hvis lektierne ikke er blevet færdiggjort af den ene eller anden grund, så sørg for at høre godt efter i timen. Ideer bunder i realisme og selverkendelse. Det sker ind imellem at idrætten fylder så meget, at man ikke når lektier til en given skoledag. Det er vigtigt at man accepterer dette og laver en målsætning om at få så meget ud af tingene som muligt ud fra de givne omstændigheder, frem for at gå til den uforberedte time med en indstilling om at det ikke nytter noget, når man ikke har fået forberedt sig.

• Husk at tage en slapper en gang imellem. Restitution er ikke kun vigtigt i forhold til kroppens fysik, også på det mentale og sociale område er det vigtigt med en time out. Du skal lære at finde rum, hvor du kan være dig selv og slappe af. Mange atleter er på farten en hel dag, når der både er træning, skolegang og måske et fritidsjob der også skal passes. Så husk at få slappet af i løbet af en lang dag, bare 10-15 minutter gør underværker.

Har du spørgsmål omkring Team Danmark og/eller Sportscollege Horsens kan du kontakte Sportscollege Horsens på mail mwk@sportscollegehorsens.dk
Sportscollege Horsens, c/o Learnmark Horsens | Stadionsvej 2, 8700 Horsens  | Tlf.: 42 12 72 70